25 mei 2016

Neder-Betuwe meest veilige gemeente in de regio

 Afgelopen week publiceerde het AD de jaarlijkse misdaadmeter van ons land. in het overzicht wordt inzicht gegeven in de veiligheid van de diverse gemeenten. Onze gemeente blijkt ten opzichte van andere gemeenten een relatief veilige gemeente te zijn. We staan op plek 299 van de 385 (waarbij 1 staat voor minst veilige gemeente). Ook in de regio blijken we de meest veilige gemeente. Wel nam in absolute cijfers het aantal delicten toe, met name het aantal vernielingen.
Tiel blijkt de minst veilige gemeente in de regio en staat op plek 24 in deze landelijke lijst. Met name het aantal overvallen zijn er erg hoog. Naast Neder-Betuwe blijkt ook Buren relatief veilig.
Mooie cijfers, maar nog steeds is het aantal delicten hoog. Blijvende aandacht voor voldoende handhaving en preventie blijft dan ook nodig. Overigens weten we dat door de zonde het nooit echt veilig zal worden hier op aarde. Echt veilig wordt het pas op de nieuwe aarde, waar alleen gerechtigheid zal wonen en er voor ongerechtigheid geen plaats meer is.