21 mei 2015

Geen containerterminal in Biezenburg

Deze week is bekend geworden dat er nog steeds geen keuze wordt gemaakt voor een definitieve locatie van een 2e containerterminal bij Medel. Dit meldt het college deze week naar aanleiding van vragen van de SGP. Inmiddels heeft ook de organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkelingen rondom de terminal, de Logistieke Hotspot Rivierenland (LHR), dit naar buiten gebracht.

Vorig jaar is er enorm veel gedoe geweest om zoveel mogelijk mee te werken aan de voorbereiding voor een containerterminal op de Biezenburg. De SGP heeft daar met tegenzin in meegestemd, om niet buitenspel gezet te worden. Door nieuwe ontwikkelingen is echter ook de locatie glasfabriek Tiel als mogelijk locatie meegenomen. Eigenlijk kan niemand om deze locatie heen, daar dit al mooi aan het water ligt en het een bestemming heeft die past bij een terminal. De LHR ziet dat ook, maar er zijn nog wat hobbels mbt tot verwerving van dat gebied.

Wat de SGP betreft zet de LHR alles op alles om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden van het terrein van de glasfabriek. Als het even kan, moet de Biezenburg groen blijven en kunnen de bewoners blijven wonen op hun huidige, mooie locatie.